
Kahvaltı
Kahvaltı, Türk kültüründe olmazsa olmaz ve genellikle cömert bir öğündür. “Kahvaltı” kelimesi iki kelimeden türemiştir:
“kahve” ve “altı” (altı/öncesi), “kahveden önce” anlamına gelir.
Geleneksel olarak kahve tüketilmeden önce gerçekleşen bir öğündür, çünkü Osmanlı döneminde kahve, yemek sırasında veya öncesinde değil,
yemeklerden sonra içilen bir içecek olarak kabul edilirdi.
Geleneksel Türk kahvaltısı, genellikle çok sayıda lezzet, doku ve yiyecek kategorisini harmanlayan geniş bir yemek yelpazesi sunar.
Çeşitliliği, bolluğu ve bireyleri bir araya getirme eylemi nedeniyle kutlanır ve özellikle hafta sonları ve tatillerde genellikle birkaç saat sürer.
Masa, peynirler, zeytinler, sebzeler, yerel ekmekler, yumurtalar, börekler, baklava veya diğer tatlı hamur işleri ve daha fazlasını kapsayan hem tatlı hem de tuzlu ürünlerle süslenir
ve Türk çayı (çay) gibi sıcak içeceklerle birlikte sunulur.